Onbekend Onbemind week 50

Als voorlopige vervanging van het radioprogramma Onbekend Onbemind, hier elke week 6 liedjes die je echt niet mag missen!

SomeKindaWonderful – Reverse
Hallo fantastisch winterliedje! In buurland Duitsland gaat het al lekker met dit liedje, dan kan het vast niet lang meer duren tot deze ook in Nederland ontploft. En laten we wel eerlijk wezen: het is ook gewoon een liedje met veel potentie. Hij blijft hangen, heeft een fantastische beat, een kenmerkend geluid en hij past mooi in de huidige hitlijsten. In thuisland Amerika hebben ze inmiddels de eerste uitverkochte show al op hun naam staan, nu duimen dat het niet meer lang duurt voor ze de grote plas over zullen steken!

Roy English – Wasted Youth
Hij heeft nog amper likes op Facebook en weinig volgers op Soundcloud, maar op Twitter komen de volgers aardig op gang. Onder andere Tyler Carter van Issues, Alex Gaskarth van All Time Low en Brian Logan Dales van The Summer Set zijn enthousiaste volgers van het Twitteraccount van Roy English. Naar eigen zeggen verblijft hij niet op deze wereld, maar in ‘de gedachten van God’. Je moet het maar durven zeggen. Hij maakt niet alleen zelf muziek, maar produceert ook veel. Het laatste wat hij produceerde was de nieuwste single van niemand minder dan Lana Del Rey! Vooralsnog zijn er op zijn eigen Soundcloud alleen demo’s te vinden, maar daar zal snel verandering in komen, want Roy is bezig met het opnemen van een album. Laat maar komen!

We Invented Paris – Treeles
Je zou het niet denken met zo’n bandnaam, maar We Invented Paris komt uit Bazel, Zwitserland. Nou ja, dat is de thuisbasis van de band, want het is eigenlijk een Europees kunstenaarscollectief in de vorm van een band. En niet alleen een band, want er zitten ook veel fotografen,designers etc. bij. Het begint in 2010 met zanger Flavian Graber, die tot dat moment alleen solo muziek maakt. Als hij met een producer gaat zitten voor zijn album, ontstaat het idee voor We Invented Paris. Het solo-project gaat de prullenbak in en de band gaat couchsurfend een deel van Europa door. Inmiddels zijn ze 4 jaar, 3 EP’s, 2 albums en deze nieuwe fantastische single verder.
Alex Vargas – Till Forever Runs Out
Vorige week was het hier al druk met Deense artiesten, deze week zit er weer eentje bij. Of hij ‘onbekend’ is bij Onbekend Onbemind weten we nog zo net niet, want we hebben deze gast bijna grijs gedraaid. Touren doet hij vooral door eigen land Denemarken en Engeland, maar de oversteek zal vast niet lang meer duren. De single ‘Till Forever Runs Out’ is vooralsnog alleen bedoeld voor Denemarken, maar wij vinden dat hij verder de wereld over moet!
Julius Gale – So He Stood
Mogen we je voorstellen aan van Julius Gale. Deze Mexicaan maakt zijn eigen interpretatie van ‘moderne popmuziek’ en komt dan bij dit geluid uit: dromerige, catchy synth-pop. Niet heel gek dat hij met onder andere M83 op tour mocht. Deze muziek is nog wat toegankelijker dan die van de laatstgenoemde band, dus waarschijnlijk is het nog maar een kwestie van tijd tot een groot radiostation Gale oppikt. Wij tellen alvast de dagen af in ieder geval!
Falling In Reverse – God, If You Are Above

De geruchten vliegen je om de oren als je je verdiept in deze band. Niemand van Falling In Reverse heeft een nieuw nummer aangekondigd, maar toch lekt vrijdag ineens ‘God, If You Are Above’. Afgelopen maart kondigt de band al aan dat er een nieuw album aan zou komen, maar de jongens van Falling In Reverse komen in de tussentijd in lastig vaarwater. Bassist Ron Ficarro verlaat de band en nieuwe bassist Max Green houdt het ook niet lang vol. Deze (waarschijnlijk) nieuwe, meer toegankelijke single laat zien dat Falling In Reverse een frisse nieuwe weg in slaat!

Plaats een reactie