Onbekend Onbemind week 51

Als voorlopige vervanging van het radioprogramma Onbekend Onbemind, hier elke week 6 liedjes die je echt niet mag missen!

Aquilo – Human
Op de valreep is dit waarschijnlijk toch wel echt één van de mooiste liedjes van 2014. Aquilo bestaat uit Ben en Tom en komt uit Engeland. In het begin van dit liedje doet de muziek ergens denken aan James Blake, maar dan komt de beat erbij, en verbleken alle vergelijkingen. Met de duistere, maar toch hoopvolle sfeer die het liedje uitstraalt is het perfect zo voor de donkere dagen voor Kerst. De tweede EP van Aquilo is net uit en dit liedje is daarvan de titeltrack, maar check vooral ook even het andere werk van dit fascinerende duo. Wat ons betreft nu al een van dé beloftes van 2015.
Jimmy’s Soundcart – Afghanistan
Jimmy’s Soundcart is waarschijnlijk niet echt een bandnaam die je heel bekend in de oren klinkt. Maar! Daar is Beau Mirchoff, zanger/gitarist van de band én bekend van onder andere MTV’s pubersoap ‘Awkward’. De jongen in kwestie is mateloos populair, en op het moment dat hij dus zijn bandje plugt ontploft het internet. Meerdere bandleden spelen voor zanger in deze band, maar we hebben expres gekozen voor een nummer dat is ingezongen door hartenbreker Mirchoff. We zijn er nog niet over uit of zijn stem de mooiste van de wereld is, maar interessant is hij zeker. Wil je ook meer horen van de andere zanger(s)? Op hun Soundcloud is alles te beluisteren en twee van de vier nummers zijn zelfs gratis te downloaden!
Jason Waterfalls – A (Christmas) Day In Life
Zo vlak voor de Kerst kunnen we dit toffe liedje (uit Nederland!) natuurlijk niet negeren. Met de akoestische gitaren en de melancholische teksten had het origineel ‘A Day In Life’ al door kunnen gaan voor een Kerstliedje, maar met de kerstbelletjes erbij komt het nog mooier uit. ‘Last Christmas’ move over, het wordt tijd voor dit liedje op de radio!

Tyler Carter – Georgia
Waarom jezelf vastpinnen aan één genre als je ook heel erg aangetrokken bent tot een tweede? Tyler Carter gaat al enorm lekker met zijn band Issues en dat is een band die toch best pittige muziek maakt (dat klinkt zo). Hij vindt het prachtig, maar de kant van de R&B werkt als een magneet op Carter en hij plaatst op Youtube een aantal covers van bekende nummers (o.a. ‘Mirrors‘ van Justin Timberlake). Hij wordt enorm goed bekeken en de roem smaakt naar meer. 2015 Zal voor muziekliefhebbers mooi beginnen, want dan moet de debuut EP ‘Leave Your Love’ van Tyler Carter in de schappen liggen. De EP bevat zes supersterke songs en ‘Georgia’ is daar de eerste single van. Kom maar door!
Flyte – Light Me Up
Dit liedje is een en al verwarring, op een goede manier. Het gaat steeds net niet zoals je verwacht en dat maakt het liedje echt fantastisch. De band komt uit Londen en bestaat nu bijna twee jaar. Dat ze dan al zo duidelijk hun eigen geluid hebben ontwikkeld, is des te indrukwekkender. Als je perse een omschrijving zou willen, komt een kruising tussen Walk The Moon en Young The Giant misschien wel het beste in de buurt. Genoeg gekletst: oordeel zelf maar.
Masketta Fall – Summertime Girls
Dat het weer in Nederland in de laatste maanden van het jaar nou niet je van het is, betekent niet dat er in de wereld geen zomermuziek gemaakt wordt. En waar kun je als band dan beter vandaan komen dan uit Australië? De vier jongens van Masketta Fall komen uit het altijd zonnige Melbourne en hebben één droom: de wereld over te gaan met hun muziek. Ze klinken vrolijk, zomers en dat is precies wat wij hier heel goed kunnen gebruiken. Zit je vast in je winterdip? De nieuwe single ‘Summertime Girls’ haalt je hier met gemak uit!

Plaats een reactie